Örnskådning 8:e Januari 2012

Apelgårds kile på norra Mjörn, till slutmålet en höjd med vidsträckt utsikt över Stigfjorden

Denna gång var det ännu fler intresserade som kom att se skådespelet som det tidvis var på denna exkursionen. Gruppen fick möjlighet att se 2 kanske 3 örnar men även 7st salskrakar
Per Undeland från Tjörns Naturskyddsförening, som ledde exkursionen, var väldigt nöjd med det hela, det kom ca 75 personer. Många utan kikare, vilket ju också delvis är syftet med exkursioner som denna: att nå ut till icke ”redan frälsta fågelskådare”!
Vädret var perfekt för en vandring längs södra sidan av Apelgårds kile på norra Mjörn, till slutmålet en höjd med vidsträckt utsikt över Stigfjorden. Örnarna sågs fint av alla deltagare då de flög förbi eller satt på toppen av en ö i Stigfjorden. Många var nöjda efter detta, så en reducerad grupp fortsatte till Askerö brygga där ytterligare en havsörn flög förbi.
ornsskodning080112
Foton Anita Lindström.